Cocktail bar La Cantina is een prachtige aanwinst zo vlak voor de zomer! Kijk even goed naar de foto’s want wat zien die cocktails er hemels uit!

Hoi Timothy, hoe ben jij op het idee gekomen La Cantina te openen?
‘Tijdens mijn studie aan de TU/e werkte ik bij cocktailbar Mundial. Daar is mijn passie voor cocktails ontstaan. Daarna ben ik bij de Minibar gaan werken als bedrijfsleider. Daar heb ik samen met andere collega’s geholpen de minibar te transformeren naar een echte ‘cocktailbar’. Dat was super gaaf! Daarna ben ik verder gaan kijken. Op een dag bij ik gewoon bij de Santiago binnengestapt met de vraag of ik hier een mijn cocktail concept mocht neerzetten. Dat kon in samenwerking met de eigenaren van Santiago!’

Waar komt jou liefde voor cocktails vandaan?
‘Ten eerste ik vind cocktails ontzettend lekker! Maar ten tweede is in Eindhoven de cocktail cultuur nog niet zo in opkomst in vergelijking met bijvoorbeeld Amsterdam. Ik vind het super leuk om hier ook een cocktail cultuur op te bouwen en mensen enthousiast te maken! Dit is daar de perfecte plek voor, ik kan hier met de gasten gesprekken aangaan. Ik heb inmiddels ook al 2 jaar mijn eigen cocktail bedrijf ‘Gorilla Cocktail Company’ hiermee verzorg ik cocktails bij mensen thuis of voor bedrijven.’

Wat is het concept hier?
‘La Cantina is een Latin cocktail bar met de nadruk op rums. Alle clasics kan ik maken. Iedere cocktail heeft een eigen concept. De een is toegankelijk de ander is fris of juist zurig. Ik maak alles zelf ook de gerookte bananensiroop bijvoorbeeld. Verder doe ik veel inspiratie op in andere steden en ik ga events af voor voorbeelden. Zo blijf ik ook op de hoogte van de cocktail trends.’

Wat is jouw signature cocktail?
‘De hele kaart haha. Maar La Hoguere is wel echt het leukst om te presenteren. Deze cocktail gaat in een cocosnoot en is echt verrukkelijk!’

Voor meer fijne foto’s volg: lacantinaeindhoven, op Instagram.

Bekijk meer verhalen