Op een woensdagmiddag loop ik Stage Music Café binnen, de vaste gasten zijn aan het ouwehoeren aan de bar onder het genot van een speciaalbiertje. Er hangen gitaren aan de muur en etalages met speciaalbier. Het is ouderwets gezellig! Meinke, eigenaresse van Stage Music Café staat achter de bar, haar moeder zit aan de bar en haar zus werk bij de coffeeshop boven. Er hangt een aangename familiesfeer.

Hoi Meinke, hoe kwam jij erbij om een café te beginnen?
‘Ik ben hier deels opgevoed. Mijn moeder was eigenaresse van ’T begijntje wat voor de Stage op deze plek zat. Toen mijn moeder daar 4 jaar geleden klaar mee was wilde ik het overnemen. Ik heb toen de hele zaak verbouwd en mijn eigen draai eraan gegeven.’

Wat is die ‘eigen draai’?

‘De bar zat bijvoorbeeld eerst aan de andere kant, die heb ik verplaatst. Verder heb ik ervoor gezorgd dat veel bandjes hier optreden en dat het dus echt een muziek café is geworden. Van woensdag tot zondag kan je hier luisteren naar verschillende muziekstijlen. We hebben optredens van scholieren maar ook van professionals! Hiernaast verkopen wij meer dan 100 verschillende soorten speciaalbiertjes en heel veel verschillende soorten whiskeys. De duurste whiskey die wij hebben is de Glenfiddich van 26 jaar oud!’

Wat voor mensen komen hier vooral?
‘Oeii dat kan ik echt niet beschrijven. Er komen hier super jonge kinderen met hun ouders mee tot de ouders zelf. Muziekliefhebbers, speciaalbier liefhebbers of gewoon mensen die hier ‘thuiskomen’ en contact willen maken met andere mensen. Ik wilde een café voor iedereen neerzetten en geen onderscheid maken in ras of geloof of wat dan ook.’

Wat is het gekste dat je hier hebt meegemaakt?
‘Dat was de avond van ons 3 jarige bestaan. Toen hadden wij een bonte avond georganiseerd voor de vaste gasten. Sommige deden een liedje anderen hadden een hele theater voorstelling. Geweldig was dat!’

Wil je meer info? Neem dan vooral even een kijkje op: www.facebook.com/stagemusiccafe/

Bekijk meer verhalen