Terrassen gaan het uitgaanspubliek van Stratumseind 'Temmen'

‘Temmende Terassen’ is de naam van het terras dat voor Bar Bistro Calypso staat. Dit kleurrijke terras is een aanvulling op de kleurrijke bistro. Het terras bestaande uit een LEGO-achtige constructie, moet als voorbeeld terras fungeren voor de rest van de straat. De tafels zitten vast aan een vlonder maar je kan ze wel verplaatsen. Hierdoor hoeven s’ avonds alleen de stoelen naar binnen en kan de rest van het terras gewoon blijven staan. Ideaal voor een terras in het uitgaanscentrum. De gedachte van het terras is om het Stratumseind overdag en doordeweeks meer te laten bruisen. Volgens omgevingspsychologen zou het terras ook door zijn vele kleuren het uitgaanspubliek rustiger en vrolijker moeten houden. De veiligheid in de straat zou hierdoor vergroot worden. Daarom de naam ‘Temmende Terrassen’.

 

“Het project Temmende Terrassen nodigt alle partijen uit om met elkaar aan tafel te gaan zitten en in gesprek te gaan. Dat is echt prachtig om mee te maken, aangezien veel cafés die hier zitten niet optimaal renderen. Dit project is een handreiking om de sfeer in de openbare ruimte te verbeteren door er te experimenteren.”, vertelt Louis Croonen, eigenaar van Bar Bistro Calypso.

Nieuw is de samenwerking van de horecaondernemer met de creatieve sector, die de focus legt op de mogelijkheden binnen het project. Een waardevolle aanpak voor gedragsbeïnvloeding en een samenwerking die kansen biedt voor de toekomst.

 

Bekijk meer verhalen