Interview met Serten, eigenaar en kok bij Passie voor Nasi

Nederlanders lijken soms te lijden aan voedselxenofobie. “Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.” Anders blijkt bij Passie voor Nasi.

Het restaurant Passie voor Nasi brengt een interessante keuken naar Eindhoven. Je kan hier spareribs eten en tegelijkertijd authentiek Indonesisch. Serten, eigenaar en kok bij Passie voor Nasi laat zijn eigen Passie zien in de keuken maar geeft nieuwe koks ook ruimte om hun gerechten te delen en misschien wel op de kaart toe te voegen.

“In Thailand heb ik wel eens nasi met schnitzel gegeten, dat wilde ik hier ook, ik wil niet in een hokje werken maar van alles kunnen maken.”

Hoi Serten, wanneer heb jij Passie voor Nasi geopend?
“Twee jaar geleden ben ik samen met mijn broer begonnen aan Passie voor Nasi. Daarvoor ben ik 12 jaar militair geweest. Daar was ik al een tijdje klaar mee. Het is altijd al een droom van mij geweest om iets voor mezelf te hebben en dan het liefst iets met eten. Twee jaar geleden dacht ik: het is nu of nooit. Toen heb ik samen met mijn broer het risico genomen. Mijn broer is inmiddels gestopt die wilde toch liever doorgaan met zijn oude baan.”

Waar komt die ‘Passie’ vandaan?
“Ik heb een Indonesische vader, je zou denken dat ik de passie van hem heb maar die is overleden toen ik 10 was. Ik heb heel wat reizen gemaakt en daar is mijn interesse voor eten ontstaan. Ik heb inmiddels bijna heel Azië gezien, daar leer je veel van. Daar ben ik echt geïnspireerd. Toen ik in Thailand was en ik een bord Nasi met een schnitzel erop kreeg, ontstond het idee om dat ooit iets voor mezelf te beginnen. Ik wilde een andere keuken naar Nederland halen.”

“Ik wil hier nog meer naar een restaurant toe werken door desserts aan de keuken toe te voegen.”


Hoe is de naam ‘Passie voor Nasi’ ontstaan?

“Ik heb de naam niet zelf bedacht. Wij zaten met een aantal vrienden rond de tafel te brainstormen voor de juiste naam. Toen zei iemand opeens; ‘Passie voor Nasi’ daar moesten wij allemaal heel hard om lachen. De volgende ochtend werd ik wakker en dacht ik meteen weer aan Passie voor Nasi. Ik belde mijn broer op en die moest ook heel hard lachen. Zo is de naam ontstaan.”

Hoe omschrijf jij Passie voor Nasi?
“Een restaurant dat niet te hoogdrempelig is. Je moet hier voor een leuk prijsje lekker kunnen eten. Verder wilde ik alles vers maken en niet met rommel werken. Alles is hier vers bereid en voor 7 euro heb je een hele maaltijd.”

 

 

Wat eet jij zelf het liefst?
“Inmiddels eet ik zelf het liefst boerenkool! Dat was vroeger wel anders. Aziatisch eten was echt mijn lievelingseten maar nu is het mijn werk geworden.”

Hoe zie jij Passie voor Nasi in de toekomst?
“We zijn in die twee jaar al enorm veranderd. Eerst was het meer een friettent waar je ook nasi kon eten. Nu zijn we echt een restaurant. Mensen komen hier om rustig te tafelen. Ik wil hier nog meer naar een restaurant toe werken door desserts aan de keuken toe te voegen. Verder lijkt het mij leuk om nog een vestiging ergens anders ooit te openen.”

Hoe kwam je op het Stratumseind?
“Nou, dat is wel een grappig verhaal. Wij waren eerst naar een ander pand in de straat aan het kijken maar dat bleek toch ver boven ons budget. Toen stonden wij een sigaretje te roken naast dit pand en gingen de rolluiken van dit pand omhoog. Ik was samen met mijn broer aan het speculeren hoe duur dit pand zou zijn. Opeens zag ik een jongen tevoorschijn komen en vroeg ik het maar meteen. Die jongen zei dat het pand leeg kwam te staan. Toen is het allemaal heel snel gegaan.”

Nieuwschierig naar de hele menukaar van PassievoorNasi? Neem dan een kijkje op de website: www.passievoornasi.nl

Bekijk meer verhalen