De passie spat ervan af! Dat zie je al als je de zaak inloopt. Alles klopt, de muziek, sfeer, inrichting en vooral het eten. Serten, eigenaar en kok bij Passie voor Nasi laat zijn eigen Passie zien in de keuken maar geeft ook nieuwe koks ruimte om hun gerechten te delen en misschien wel op de kaart toe te voegen. Je kan hier spareribs eten en tegelijkertijd authentiek Indonesisch.

Hoi Serten, wanneer ben jij met Passie voor Nasi begonnen?
“Twee jaar geleden ben ik samen met mijn broer en vriendin begonnen aan Passie voor Nasi. Daarvoor ben ik 12 jaar militair geweest. Daar was ik al een tijdje klaar mee. Het is altijd al een droom van mij geweest om iets voor mezelf te beginnen. Mijn vriendin vroeg toen; ‘Waar zou je gelukkig van worden?’ Waarop ik antwoordde ‘Een eigen restaurant.’ Twee jaar geleden dacht ik: het is nu of nooit. Toen hebben we samen een plan opgesteld en later mijn broer erbij betrokken.”

“Wij zaten samen rond de tafel te brainstormen voor de juiste naam. Toen zei een van ons opeens; ‘Passie voor Nasi’ daar moesten wij allemaal heel hard om lachen.”

Waar komt die ‘Passie’ vandaan?
“Wij hebben heel wat reizen gemaakt en daar is onze interesse voor eten ontstaan. Wij hebben inmiddels bijna heel Azië gezien, daar leer je veel van. Daar zijn wij echt geïnspireerd. Toen wij in Hongkong waren en ik een bord Nasi met een schnitzel erop kreeg, ontstond het idee om ooit iets voor onszelf te beginnen. Dit aten wij thuis ook altijd. Ik wil combinaties maken die mensen verassen.”

Hoe is de naam ‘Passie voor Nasi’ ontstaan?
“Ik heb de naam niet zelf bedacht. Wij zaten samen rond de tafel te brainstormen voor de juiste naam. Toen zei een van ons opeens; ‘Passie voor Nasi’ daar moesten wij allemaal heel hard om lachen. De volgende ochtend werd ik wakker en dacht ik meteen weer aan Passie voor Nasi. Ik belde mijn broer op en die moest ook heel hard lachen. Zo is de naam ontstaan.”

Hoe omschrijf jij Passie voor Nasi?
“Een restaurant wat niet te hoog drempelig is. Je moet hier voor een leuk prijsje lekker kunnen eten. Verder werken wij uitsluitend met verse producten. Het mooie is dat je hier een gezonde snelle hap kan krijgen maar ook als je juist uitgebreid wilt tafelen hier een hele avond kan genieten.”

Wat eet je zelf het liefst?
“Inmiddels eet ik zelf het liefst boerenkool! Dat was vroeger wel anders. Aziatisch eten was echt mijn lievelingseten maar nu eet ik het vijf dagen in de week.”

Hoe zie jij Passie voor Nasi in de toekomst?
“We willen ons in de middag gaan richten op het bedrijfsleven.
Binnenkort komt er een nieuwe lunchkaart met lunchboxen waar verschillende gerechten apart verpakt in zitten. We willen deze lunchboxen ook gaan bezorgen aan bedrijven bijvoorbeeld.”

Bekijk meer verhalen