Ik loop Eetcafé De Spijker binnen en herinner mij dat ik hier als kind al met mijn moeder kwam. Toen was dit nog een doe-het-zelf zaak voor de kwaliteitsklusser. Nu ziet het er totaal anders uit. De zaak is duidelijk in twee delen verdeelt en heeft een gezellig uiterlijk. Aan de ene kant van de bar is plek om te dansen en aan de andere kant is er plek om te dineren.

Van 1936 tot 2006 was De Spijker een ijzerhandel.

Hallo Fabian, hoe lang werk jij al in Eetcafé De Spijker?
‘Inmiddels ben ik al vier jaar bedrijfsleider hier. Daarvoor kwam ik hier vaak. ’

‘Het is hier niet poepsjiek maar altijd gezellig.’

Ik wist wel dat je hier kon dansen maar inmiddels kan je hier ook eten, hoe is dat gegaan? ‘Als bedrijf wil je altijd groeien. De keuken zat er nog in dus het was een logische stap om die weer te openen. Nu hebben wij een concept bedacht dat erg goed loopt. Je kan hier voor zestien euro een driegangen menuutje krijgen. Nu zitten we in de weekend gewoon helemaal vol. Het enthousiasme is aanstekelijk. ’

Wat is het geheim van het restaurant?

‘De gasten worden hier echt verrast. Voor maar zestien euro krijg je een driegangenmenu. Het eten is vers bereid en wordt met aandacht geserveerd. Voor zestien euro is dat uniek. Ik zie mensen met vaak verbaasde gezichten en dan krijg ik de vraag; “Hoe kunnen jullie dit voor zestien euro klaarmaken?”. Dan ben ik tevreden. Wij zijn geen driesterren restaurant het is hier niet poepsjiek maar je kan hier wel gewoon goed eten en de sfeer is gezellig.’

Wat vind jij het leukst aan het redelijk nieuwe eetcafé?
‘Ik vind het eten echt van goede kwaliteit en daarnaast is het leuk dat we een mega breed drank assortiment hebben. De bar is natuurlijk altijd ter beschikking voor het restaurant en dat maakt deze plek wel uniek. We hebben heel veel speciaal bieren, cocktails en goede wijnen.

Op welke dagen werk jij het liefst?

“Tijdens carnaval werken is voor mij wel echt het aller leukst. Dit zijn ook de langste en zwaarste dagen maar daarom ook de mooiste dagen. Iedereen heeft tijdens deze dagen echt zin in het feest. Je voelt de samenhorigheid.’

Ook enthousiast? Kijk hier voor meer info.

Bekijk meer verhalen