FoodGallery bestaat zondag 5 augustus alweer 2 jaar en dat vieren zij! De prachtige mix van vintage, kunst, lunch en diner is een succes en dat mag niet ongezien voorbij gaan.

Ellen:
“Ongeveer twee jaar geleden werd ik ’s ochtends wakker en dacht; we gaan het helemaal anders doen. De Repelsteel was toen ongeveer twee jaar gesloten. Lucas kookte altijd al heel erg lekker. Hij werd ook al een aantal jaar bij mensen thuis gevraagd om te koken voor gezelschappen of feesten. Die ochtend zei ik tegen hem: dát gaan we doen. Jij kookt en ik ga in de bediening. We richten het café leuk in met vintagemeubels en -accessoires en dan zorgen we dat mensen alles kunnen kopen. We gaan het samen doen. Luc was naar Frankrijk om daar te koken”, vertelt Ellen verder. “Ik ben hier gewoon begonnen met schilderen. Toen hij terugkwam zei Luc: ‘Wat ben jij toch allemaal aan het doen?’ Waarop ik antwoorde: hier komt een barretje en daar gaan we vintage spulletjes ophangen. Twee maanden later stond dit concept er; FoodGallery. Het is helemaal van ons.”

Waarom moeten mensen naar FoodGallery komen?
“Ik vind het heel belangrijk dat mensen hier relaxt zijn. Ik denk dat mensen dat ook heel snel voelen. Dat komt denk ik door de, ook wel bizarre, inrichting, de kunst en dat iedereen zo persoonlijk benadert wordt. Dit concept is ook echt van Lucas en mij. Ik denk dat dat de kracht is. Ik hoop dat mensen zich goed voelen en zich vooral niet gehaast voelen. Wij zijn gewoon Luc en El en je bent welkom hier.”

foto Ellen & Lucas voor de FoodGallery
Bekijk meer verhalen