Ellen, al 25 jaar in de straat

Ik heb afgesproken met Ellen die al sinds jaar en dag bijdraagt aan de gezelligheid in de straat. Voorheen runde zij en haar ex-man Lucas bruisende cafe’s, tegenwoordig is zij gastvrouw bij Foodgallery. De oude Repelsteel is omgetoverd tot een gezellige eetgelegenheid die doet aanvoelen als een huiskamer.

Ik word hartelijk ontvangen en samen gaan we achterin zitten. Terwijl we spreken over haar loopbaan op Stratumseind, blijft ze tijd maken voor haar gasten en kinderen die haar iets willen vragen. Een gastvrouw pur sang kunnen we wel stellen.

Hoelang werk je al op Stratumseind?

“We zijn op 1 november 1994 voor onszelf begonnen. Lucas en ik werkten al in de Repelsteel en konden het toen overnemen. Voor die tijd werkten we al achter bar hier in de straat. We leerden elkaar kennen bij de Aloys.”

Foodgallery is echt iets heel anders dan wat we van jullie gewend waren. Vanwaar deze keuze?

“We zaten al een tijdje met een leegstaand pand. Ik opperde op een gegeven moment het concept van Foodgallery waarbij we het interieur deels verkopen en exposities van regionale kunstenaars houden. Lucas en mijn zoon Lars vonden het niet meteen een goed idee maar toen ze op vakantie waren ben ik gewoon gaan schilderen. Het resultaat stond hen aan en het enthousiasme begon te groeien. Lucas kookte al voor groepen zo nu en dan, dus het was vanzelfsprekend dat hij de keuken zou gaan runnen.”

Wat vind je van de komst van meer restaurants op Stratumsiend?

“Ik vind het een hele positieve ontwikkeling. Doordat er meer eetgelegenheden zijn in allerlei prijsklassen trek je een veel gemêleerder publiek aan. Het komt de sfeer van de straat wel ten goede als er wat diversiteit is. Van mij mogen er ook weer winkeltjes komen, zoals als een bakker en een groentenboer.’’

Bekijk meer verhalen