In een wereld waar grenzen ons scheiden, bouwt El Puente bruggen om ons weer te verbinden.

Wauw. Ik kwam binnen bij El Puente en waande mij in een andere wereld. Het eerste waar je je op stuit is de prachtige open keuken aan het raam. Als je dan verder doorloopt merk je dat El Puente een restaurant is met vele knusse hoekjes. Wanneer je aan de tafel helemaal achterin het restaurant gaat zitten, bevind je je opeens midden in de natuur met uitzicht op rivier de dommel. Opeens zit je niet meer in de stad maar op de heide! Het is echt prachtig! Noemenswaardig is ook het grote terras aan de dommel dat al helemaal klaar is voor de zomermaanden.

Ik spreek af met eigenaar Berry Wijnen.

Hoi Berry, hoe kwam je er bij om een restaurant te openen?
‘Ik heb altijd in de horeca gewerkt bij restaurant Sopranos. Ik heb daar altijd het gevoel gehad dat ik ooit zelf een restaurant wilde openen. Mijn vrienden van Sopranos en Gionale kwamen vorig jaar dit pand tegen op het Stratumseind. Ik had eerst niet gedacht ooit in deze straat zo’n restaurant te openen, maar het verandert hier.’

Kan je mij het idee van EL Puente uitleggen?
‘El Puente betekent ‘de brug’. Natuurlijk omdat wij hier letterlijk aan een brug zitten maar deze naam is vooral ontstaan omdat wij geen grenzen willen scheiden maar bruggen willen leggen. Onze slogan luidt ‘In een wereld waar grenzen ons scheiden, bouwt El Puente bruggen om ons weer te verbinden.’

Hoe zie je dit idee terug in het restaurant?
‘De menukaart is opgedeeld in Subtiel, Explosief, Uitdagend en Onweerstaanbaar. Weer eens wat anders dan voor-, hoofd- en nagerecht. Alle 18 gerechten slaan een brug naar een ander land. Je kan dan zelf kiezen uit deze kleine gerechten en een menu samenstellen. El Puente werkt niet met een verassingsmenu.’

Welke chefs koken hier?
‘Vanaf dag één staan hier vijf chefs die echt fantastisch koken. De hoofd chef is Nick Spaan hij heeft ervaring opgedaan bij de Treeswijkhoeven** en bij restaurant Wiesen*. Hij is echt dag en nacht bezig met eten, het is zijn grootste passie. Zijn enthousiasme werkt echt aanstekelijk dat is geweldig. Maar zo hebben ze allemaal een grote ambitie en passie. Het zijn jongen jongens die hun eigen naam willen neerzetten. Daar biedt ik graag een podium voor!’

Je zit hier op Stratumseind, de langste uitgaansstraat van Nederland, hoe bevalt dat? ‘Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het leuk zou vinden als er nog meer restaurantjes zouden openen in dit stuk. Ik zou het ook zeker aan andere ondernemers aanraden om hier te ondernemen. Ik denk dat je mekaar dan alleen maar kan versterken. En ik heb nog nergens last van gehad. ’

Reserveren? Ga naar: www.restaurantelpuente.nl

Bekijk meer verhalen