De Oude Rechtbank op Stratumseind is al vijf jaar een bekend fenomeen in heel Nederland! En dat vieren wij!

Wij kletsen bij met eigenaar van De Oude Rechtbank, Frank!

Hoe ben je op het idee gekomen om De Oude Rechtbank te openen?
‘Ik had al een heel horeca concept geschreven maar ik had nog geen plaats om dit uit te voeren. Toen gaf mijn buurman en eigenaar van dit pand, aan dat dit pand al 7 jaar leeg stond. Toen ik hier ging kijken sprak het gebouw mij meteen aan. De oudheid van het pand en de binnenplaats vind ik echt prachtig. ‘

Ik wilde op Stratumseind iets anders zijn dan een gemiddelde kroeg


Wat voor werk deed jij toen zelf?

‘Ik was al concept bouwer toen. Met name in de reiswereld maar ook deels in de horeca. Horeca en reizen (zoals wintersport) gaan natuurlijk erg goed samen. Ik had toen der tijd mijn eigen wintersport organisatie ‘Sportura.’

Wat is het ‘concept’ van De Oude Rechtbank?
‘Ik had het idee om culturele events neer te organiseren, zoals live muziek, theater en comedy. Daarvoor hebben wij nu het Kunstcafe. In de rest van de ruimtes organiseren verschillende partijen feesten. De leeftijdgrens is 21 plus en je moet altijd entree betalen, waardoor je relatief weinig last hebt van agressie. Wij leveren de ruimtes en wij laten het gezicht aan de feest organisaties. Dat werkt erg goed want deze organisaties hebben vaak zelf een heel feestend netwerk die dan mee komen. Dat werkt voor twee kanten erg positief.’

Aan DDW en So Whats Next doe ik mee omdat dit goede initieven zijn voor Eindhoven

Zeg je wel eens ‘nee’ tegen partijen die hier een feest willen organiseren?
‘Ja zeker! Soms krijgen we aanvraag voor een heftig hardcore feest dat willen wij bijvoorbeeld liever niet hier. Je wordt dan snel in een hoekje geplaatst door bezoekers, daar moet je voor oppassen.’

Wat was het hoogtepunt in de afgelopen vijf jaar voor jou?
‘Het leukste is dat alles constant veranderd en er van alles gebeurd. Het organiseren van een feest tot 6:00 in de ochtend en dan om 11:00 weer open voor een middag met klassieke muziek en een lunch. Dat managen vind ik prachtig. Maar als ik specifiek moet zijn vond ik het optreden van Theo Maassen hier echt geweldig. En wat mij ook nog goed bijstaat was het Hippie feest dat coffeeshop De Pink had georganiseerd. Toen was De Oude Rechtbank opeens een hele andere tent! De Sunday Roast op zondag vind ik ook geweldig dan komen hier jonge talenten optreden.’

Wat zijn de ambities voor De Oude Rechtbank?
‘Ik ben altijd opzoek naar nieuwe leuke concepten. Binnen De Oude Rechtbank willen we echt die diversiteit houden, niet alleen Eindhovense organisaties maar juist organisaties uit heel Nederland zodat uiteindelijk heel Nederland De Oude Recht kent. Verder zou ik graag een beleidsplan willen uitvoeren op Stratumseind en de verandering in deze straat verder op gang brengen.’

Wat is volgens jou het lekkerste gerecht op de kaart?
‘De Sharing bites vind ik het lekkerst dat zijn allemaal kleine gerechtjes op de kaart die je deelt. Erik Jan van Hemel is hier de chef, hij gaat in de ochtend naar de boer om verse producten te halen voor de avond. Koken is echt zijn grootste passie en dat zie je terug in het eten. Hij doet het echt erg goed! Wat ik ook een leuk event vind dat wij zelf organiseren is L’Aperitivo. Op deze avond kun je borrelen onder het genot van heerlijke gratis tapas, bereid door onze chef Erik!’

En nog een tip! Op 14 mei gaat de nieuwe escape room hierboven open die is echt heel erg gaaf en uniek. Die moet je echt uitproberen!

Bekijk meer verhalen