5 Tips om de Introductieweek goed door te komen

Het is weer zover. Net als ieder jaar zag je vorige week in de binnenstad overal weer de gekleurde T-shirts van de Eindhovense studenten. Het was introductieweek en dat zag je vooral wanneer je over het Stratumseind of het stadhuisplein heen liep. Daar worden de mannen van de jongens onderscheiden. Er worden spellen gespeeld en er wordt natuurlijk vooral veel bier gedronken. De volgende dag is het de bedoeling dat iedereen weer fit is, dus krachten zullen gespaard moeten worden. Heb jij volgend jaar ook introductieweek? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld zodat jij er moeiteloos door heen zult komen.

Tip 1: Wacht nog even met de mouwen van je shirt afscheuren
Het is natuurlijk leuk als je de feestsporen terug kan zien in je outfit, maar dat shirt moet nog wel even mee. Als je er na de eerste avond al als een gekreukte piraat bij loopt, is er nog weinig ruimte voor verbetering. Probeer dit te verdelen.

Tip 2: Verbreed je kroegenhorizon
Het Stratumseind is een lange straat met oneindig veel mogelijkheden. Zij die op avontuur uit gaan en niet heel de avond in de zelfde kroeg blijven hangen zullen de meeste lol beleven!

Tip 3: Kies een vaste plek voor je fiets
Deze tip kun je de rest van je studententijd in Eindhoven ook nog goed gebruiken. Het is veel leuker om te kijken hoe andere hun fietsen terug proberen te vinden wanneer jij alweer op je zadel zit. Kies één keer een goede herkenbare plek en houd daar aan vast.

Tip 4: Het is een lange week dus zorg dat je eet
Een kwartiert voor sluitingstijd kun je natuurlijk nog een biertje bestellen maar je kunt misschien beter je tijd besteden aan nog wat te eten halen. Je zult je krachten morgen weer nodig hebben.

Tip 5: Onthoud waarvoor je bent gekomen; maak vrienden
Wennen aan de stad, wennen aan het studentenleventje, allemaal belangrijk maar uiteindelijk ben je hier om vrienden te maken. Dus wees lekker jezelf, heb vooral veel lol en wie weet maak je vrienden voor het leven!

Bekijk meer verhalen