De goede voornemens zijn in gang gezet, 2019 belooft een mooi jaar te worden. Maar voor we het vergeten wilden wij toch nog even stil staan bij al het moois wat er afgelopen jaar op Stratumseind is bijgekomen. Het gaat er steeds vaker over, ons geliefde Stratumseind zit in de lift! De veranderingen worden steeds beter zichtbaar. Er zijn meer eetgelegenheden en ook de natte horeca kent inmiddels meer diversiteit. 2018 bleek het jaar van vernieuwing te zijn. Eettentjes, Cocktailbars en de heupen schudden; het is allemaal mogelijk in hetzelfde straatje.

Dat er ruimte is voor hoog culinair niveau op Stratumseind liet restaurant Valenzia eerder al blijken. Afgelopen jaar werd deze tak van horeca versterkt door de komst van El Puente. Zij slaan bruggen tussen veel verschillende keukens. Het resultaat mag er wezen. Zeer diverse en spannende smaken kenmerken het menu van de mooi gestylde zaak. Een absolute aanrader!

De transformatie van Thomas mag ook zeker niet onopgemerkt blijven. Wie nog ontgaan was dat Thomas een concept verandering en verbouwing ondergaan heeft afgelopen jaar, zal zich rot schrikken bij binnenkomst. De knalroze zaak die versierd is met fraaie surrealistische illustraties heeft het anders aangepakt en hoort inmiddels bij een van de bezienswaardigheden van Eindhoven.

Voor een goede Gin-tonic hoef je ook niet lang meer te zoeken na de komst van Ginscal Gin en Agave Bar. Zij hebben het assortimenten voorzien van talloze tonic- en ginsoorten. Voor cocktails kunnen we nu terecht bij La Cantina of Bobby’s Bar. Genoeg opties dus voor de verfijnde drinkers onder ons. True Colours heeft een prachtig nieuw terrasje neer gezet wat zorgt voor een vrolijke sfeer in de straat.

Ook op het gebied van evenementen zat het goed dit jaar. Velen cafés sloegen de handen in een en wisten de elfde van de elfde op de kaart te zetten. Het kampioensschap werd goed gevierd en Marathon was wederom berengezellig.

Kortom, een goed jaar! Op naar 2019!

Bekijk meer verhalen